Začalo to syrovou stravou, ale cesta nás dovedla k tomu, že styl stravování má každý jiný - jen je třeba se k němu dopracovat. Rawmania teď není ukázkou raw food, ale inspirací, že jedna surovina se může zpracovat nejrůznějšími způsoby a je jen na vás, který si vyberete a jakou cestou se k němu dostanete. Je načase pro jednou poslouchat zase sebe.

Skvělá majonéza

Skvělá majonéza

RAWMANIA
Recept
Tato lahodná majonéza by určitě neměla chybět ve vaší lednici! Je skvělá absolutně do všeho!

Tato majonéza je skvělou náhražkou klasické majonézy, kterou najdeme v obchodech. Naše je ale zdravá, plná živin a velice chutná. Navíc je rychlá a nepotřebuje žádné speciální ingredience. Avokádo ji dodá máslovou chuť a olej texturu připomínající opravdovou majonézu. Díky lahůdkovému droždí má navíc lehce sýrový nádech a petrželka s jarní cibulkou dodá trochu zeleně na ozdobu (nehledě na jejich chuť a vůni). 

majoneza1

Myslím, že matka příroda opět vyhrála a plně nahradila obyčejnou a nezdravou majonézu z obchodů.

majoneza3

Takže šup šup, ať už si můžete také vychutnávat tuto lahodnou majonézu třeba k miniburgerům nebo k falafelům!

  • Suroviny:

    3/4 šálku

    • 2 lžíce sezamového oleje
    • 1 lžíce cibule
    • 1 avokádo
    • 2 lžíce lahůdkového droždí

       - koupíte zde 

    • petrželka
    • jarní cibulka
    • lžička jablečného octa
    • 1 lžička sójové omáčky
    • 4-5 lžic vody
  • Postup:
    1. Vše rozmixujeme a podáváme ozdobené petrželkou! :)
  • Ať se vám recept podaří! Přeji dobrou chuť. Pokud se vám recept líbí nebo jste si na něm už i pochutnali, budu ráda za váš komentář (níže na stránce) a za sdílení receptu s vašimi přáteli :)
Kategorie: Pomazánky a sýry Naposledy změněno pátek, 6. leden 2017

Autor:

Barbora Karchová

Začalo to v roce 2013 prvními recepty a vyvrcholilo to kuchařkou v roce 2017. Rawmania se mi pod ruky formovala po dlouhou dobu až mě dovedla k vlastní cestě, která není ani raw a ani vegan. Naučila jsem se poslouchat své tělo a dávat mu to, co zrovna potřebuje. Poslouchat své srdce a své aktivity směřovat tam, kde je mi dobře. Aktuálně se věnuji marketingu a projektovému managementu. Starám se o to, aby Rawmania nadále rostla a byla inspirací pro všechny, kteří stále hledají.

Komentáře

Kačka Kačka17.05.2017 09:54
Nechci nějak degradovat recept na tuhle "majonézu", nicméně domácí opravdová majonéza z vajíček a oleje JE sama o sobě raw. Respektive neprochází žádnou tepelnou úpravou stejně jako olej, který se přidává do mixu, takže bych řekla, že zásadu syrové stravy nijak neporušují :) ono když se to tak vezme, tak takový hovězí tatarák je taky naprosto raw stejně jako lososí gravlax :))
Odpovědět | Odpovědět s citací | Citovat
FLOWERLOWER FLOWERLOWER07.05.2019 12:33
V raw stravě se nepoužívají živočišné výrobky :)
Odpovědět | Odpovědět s citací | Citovat
Eri Eri30.06.2018 08:49
Zajímavý, určitě vyzkouším. Znám majonézu z horřčice a jogurtu. Jinak cibulka by se neměla mixovat, jídlo má potom hočkou chuť. Takže cibulku jen nakrájet a potom s pažitkou přidat do hotové majonézy ;)
Odpovědět | Odpovědět s citací | Citovat
Lol Lol25.03.2019 15:07
Mohu se zeptat, jakou sójovou omáčku používáte?
Odpovědět | Odpovědět s citací | Citovat
FLOWERLOWER FLOWERLOWER07.05.2019 12:34
V raw stravě se nepoužívají živočišné produkty.
Odpovědět | Odpovědět s citací | Citovat

Odebírat inspirace a novinky