Kurz - vegan/raw recepty thajské kuchyně #3
Tématické kurzy nás mnohem víc baví a tak jsme se s Ivankou do jednoho pustily. A jelikož máme obě Thajsko trochu procestované, rozhodly jsme se Vámi podělit nejen o recepty, ale i nějaké naše zkušenosti.
Díky kurzu veganských thajských specialit, které se Ivča v Thajsku ve škole vaření naučila Vás tak provede nejzákladnějšími recepty a zároveň Vám dodá tipy, kde u nás dané suroviny nakoupit a jak s nimi pracovat.
Já Vám přihodím pár receptů, kterými jsme se v Thajsku inspirovala a dodala jim nevařený "raw" nádech. Všechno tedy bude lehké, jednoduché, ovocné, zeleninové a hlavně s kapkou thajské kultury.
A kdo tedy jsme?
Ivana Perhalová
Ráda cestuji do zemí, odkud pocházejí má oblíbená jídla a tak není divu, že netrvalo dlouho a vydala jsem se na měsíční průzkum do Thajska. Nejenom, že jsem se učila vařit nejznámější thajská jídla v tamní vyhlášené škole vaření, drze jsem nakukovala pod pokličky i v různých restauracích, bistrech a stáncích na ulici. Výsledkem tohoto investigativního pátrání po dokonalém (a zároveň rostlinném) jídle, připraveném tradičními postupy, jsou znalosti fíglů a tajemství thajské kuchyně, které z každého pokrmu i zde v Česku s trochou snahy vykouzlí ty nejlahodnější dobroty, o kterých se vám ani nesnilo!
Thajsko mě naučilo nejenom jak vařit, objednat si rostlinné jídlo a nakupovat za pakatel, ale i vyznat se v sortimentu místních surovin a potravin i se složením. Nemůžu se dočkat, až vám všechny tyto informace předám, protože až je budete mít, bude pro vás pobyt v Thajsku i vaření thajské kuchyně u nás v srdci Evropy ještě o to větší zábava a zážitek.
Barbora Karchová
Já si Thajsko a jejich kulturu zamilovala na první pohled. Je to tak nádherná a srdečná země a stále má co nabídnout. Po ochutnání thajské kuchyně se jejich suroviny často objevují u mě v kuchyni a to jak ve vařené stravě, tak v syrových receptech. I když ráda vařím, raw strava je stále pro mě životní pohon, který má pro mě smysl. Naučila jsem se za těch pár let, že se s ní dá všelijak kouzlit a že stačí znát jen pár pravidel, abyste si mohli vykouzlit jakékoliv jídlo z ovoce a zeleniny. A to tak, aby Vám přitom opravdu chutnalo. A na kurzu se s Vámi podělím o recepty inspirované thajskou filosofií!
A na jaké recepty se tedy budete moct těšit?
- Nejlepší Pad Thai
- Massaman Curry s jasmínovou rýží
- Křupavé jarní závitky
- Lepkavá rýže s mangem (mango sticky rice)
- Smažená rýže (fried rice)
- Nebeský salát se zelenou papájou
- Zeleninové špagety s kari omáčkou
- Exotické smoothie s marakují
- Domácí kokosová zmrzlina
- Thajská arašídová omáčka
- Kokosový chia pudink s kardamomem
Co Vás dále čeká?
- jak si vyrobit domácí tamarindovou omáčku
- jak si vyrobit domácí curry pastu
- recept na thajský zeleninový vývar
- co se v thajských jídlech jí a co ne
- kde a co nakoupit v Česku
- jak si objednat rostlinné jídlo v Thajsku a na co si dát pozor
- rostlinné potraviny v thajských supermarketech
- jak si v Thajsku zajistit dostatek bílkovin ve stravě
- vše o (ne)používání glutamátu v thajské kuchyni
- info o námi navštívených destinacích a zkušenostech
- jak na raw food nejen v Thajsku
- a mnoho dalšího!

Barbora Karchová
Ještě nějaké nejasnosti? Napište mi!
Podrobnosti k události
Datum konání | 3.9.2017 11:00 |
Plánované ukončení | 3.9.2017 17:00 |
Kapacita | 15 |
Účastníků | 4 |
Volná místa | 11 |
Ukončení registrací | 2.9.2017 |
Cena pro jednotlivce | 1.990Kč |
Pořadatel | Barbora Karchová |
Storno podmínky | 2 dny a více před začátkem - zdarma, 1 den před a v den konání - 100% z ceny události |
Místo konání | Brno, bistro Prameniště |
Adresa události | Špitálka 124/37, Trnitá, 602 00 Brno-Brno-střed, Česko |