Kurz - vegan/raw recepty thajské kuchyně #3

3.9.2017 11:00 Brno, bistro Prameniště Účastníků: 2 Volná místa: 13
Cena: 1.990Kč
RAWMANIA
Událost

Tématické kurzy nás mnohem víc baví a tak jsme se s Ivankou do jednoho pustily. A jelikož máme obě Thajsko trochu procestované, rozhodly jsme se Vámi podělit nejen o recepty, ale i nějaké naše zkušenosti.

Díky kurzu veganských thajských specialit, které se Ivča v Thajsku ve škole vaření naučila Vás tak provede nejzákladnějšími recepty a zároveň Vám dodá tipy, kde u nás dané suroviny nakoupit a jak s nimi pracovat.
Já Vám přihodím pár receptů, kterými jsme se v Thajsku inspirovala a dodala jim nevařený "raw" nádech. Všechno tedy bude lehké, jednoduché, ovocné, zeleninové a hlavně s kapkou thajské kultury.

A kdo tedy jsme?

Ivana Perhalová

iv kurz

Ráda cestuji do zemí, odkud pocházejí má oblíbená jídla a tak není divu, že netrvalo dlouho a vydala jsem se na měsíční průzkum do Thajska. Nejenom, že jsem se učila vařit nejznámější thajská jídla v tamní vyhlášené škole vaření, drze jsem nakukovala pod pokličky i v různých restauracích, bistrech a stáncích na ulici. Výsledkem tohoto investigativního pátrání po dokonalém (a zároveň rostlinném) jídle, připraveném tradičními postupy, jsou znalosti fíglů a tajemství thajské kuchyně, které z každého pokrmu i zde v Česku s trochou snahy vykouzlí ty nejlahodnější dobroty, o kterých se vám ani nesnilo!

Thajsko mě naučilo nejenom jak vařit, objednat si rostlinné jídlo a nakupovat za pakatel, ale i vyznat se v sortimentu místních surovin a potravin i se složením. Nemůžu se dočkat, až vám všechny tyto informace předám, protože až je budete mít, bude pro vás pobyt v Thajsku i vaření thajské kuchyně u nás v srdci Evropy ještě o to větší zábava a zážitek.

thajsky kurz1

 

Barbora Karchová

ba kurz

Já si Thajsko a jejich kulturu zamilovala na první pohled. Je to tak nádherná a srdečná země a stále má co nabídnout. Po ochutnání thajské kuchyně se jejich suroviny často objevují u mě v kuchyni a to jak ve vařené stravě, tak v syrových receptech. I když ráda vařím, raw strava je stále pro mě životní pohon, který má pro mě smysl. Naučila jsem se za těch pár let, že se s ní dá všelijak kouzlit a že stačí znát jen pár pravidel, abyste si mohli vykouzlit jakékoliv jídlo z ovoce a zeleniny. A to tak, aby Vám přitom opravdu chutnalo. A na kurzu se s Vámi podělím o recepty inspirované thajskou filosofií!

thajsky kurz2

A na jaké recepty se tedy budete moct těšit?

  • Nejlepší Pad Thai
  • Massaman Curry s jasmínovou rýží
  • Křupavé jarní závitky
  • Lepkavá rýže s mangem (mango sticky rice)
  • Smažená rýže (fried rice)
  • Nebeský salát se zelenou papájou
  • Zeleninové špagety s kari omáčkou
  • Exotické smoothie s marakují
  • Domácí kokosová zmrzlina
  • Thajská arašídová omáčka
  • Kokosový chia pudink s kardamomem

thajsky kurz3

Co Vás dále čeká?

  • jak si vyrobit domácí tamarindovou omáčku
  • jak si vyrobit domácí curry pastu
  • recept na thajský zeleninový vývar
  • co se v thajských jídlech jí a co ne
  • kde a co nakoupit v Česku
  • jak si objednat rostlinné jídlo v Thajsku a na co si dát pozor
  • rostlinné potraviny v thajských supermarketech
  • jak si v Thajsku zajistit dostatek bílkovin ve stravě
  • vše o (ne)používání glutamátu v thajské kuchyni
  • info o námi navštívených destinacích a zkušenostech
  • jak na raw food nejen v Thajsku
  • a mnoho dalšího!
Pořadatel:

Barbora Karchová

@

Ještě nějaké nejasnosti? Napište mi!

barca@rawmania.cz

Podrobnosti k události

Datum konání 3.9.2017 11:00
Plánované ukončení 3.9.2017 17:00
Kapacita 15
Účastníků 2
Volná místa 13
Ukončení registrací 2.9.2017
Cena pro jednotlivce 1.990Kč
Pořadatel Barbora Karchová
Storno podmínky 2 dny a více před začátkem - zdarma, 1 den před a v den konání - 100% z ceny události
Místo konání
Brno, bistro Prameniště
Špitálka 124/37, Trnitá, 602 00 Brno-Brno-střed, Česko
Brno, bistro Prameniště
Adresa události Špitálka 124/37, Trnitá, 602 00 Brno-Brno-střed, Česko
1990 CZK

Umístění na mapě